^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

AZP Jablko

kubusiowi przyjaciele natury

pola

logo zajac

Login Form

Statystyka

Odsłon artykułów:
430260

Online

Odwiedza nas 123 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

24.06.2019

PONIEDZIAŁEK

Makaron na mleku (200 ml), chleb pytlowy (40 g) z masłem (5 g), serem żółtym ( 25 g),

papryka (15 g)

 

Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana

(250 ml)

 

Mleko waniliowe

(130 ml)

Kasza jęczmienna(150 g), klops w sosie ( 80g), ogórek kiszony ( 20g),

owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,7

25.06.2019

WTOREK

Chleb pełnoziarnisty (50 g) z masłem (7g), szynką wieprzową (30 g), pomidorem (20 g)

kakao na mleku (200 ml)

Zupa jarzynowa ( kapusta biała, brokuł, brukselka, pomidory )z wkładką mięsa indyczego

(250 ml)

 

Makaron pełnoziarnisty z twarogiem( 200g) z musem owocowym (50ml)

 

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,6,7

I :1,7

II:1,7

26.06.2019

ŚRODA

 

Płatki owsiane na mleku (200 ml),chleb orkiszowy(40g) z masłem( 5 g), twaróg

z jogurtem, rzodkiewką i szczypiorem ( 30g),

 

Rosół z makaronem

(250 ml)

 

Koktajl owocowy

(150 ml)

Ziemniaki(150g),kotlet z z fileta z kurczaka w panierce kukurydzianej (80g), surówka z młodej kapusty, marchewką i koperkiem (80g) owoc

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,7

27.06.2019

CZWARTEK

Chleb z mąką razową (50 g)z masłem (7g), pasta mięsna drobiowa (wyrób własny)- 30g

ogórek kiszony( 15g)

kawa zbożowa z mlekiem( 200 ml)

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

(250 ml)

 

 

Pierogi ruskie, okrasa z zarodkami pszennymi ( 200g)

owoc

 

 

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,3,7

II:1,3,7

28.06.2019

PIĄTEK

Płatki kukurydziane z mlekiem ( 200 ml), chleb graham (40g) z masłem ( 5 g), jajkiem( ½ szt.), pomidorem(15 g), szczypiorem ( 3g).

Zupa neapolitańska z ziemniakami i serem

(250 ml)

 

 

 

Ziemniaki( 150g), paluszki rybne z pieca ( 70g), mizeria z jogurtem naturalnym ( 80g)

sok do picia(200 ml)

Ś:1,3,7

I :1,7

II:1,3,4,7

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, ).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie). 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie). 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).