^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

AZP Jablko

kubusiowi przyjaciele natury

pola

logo zajac

Login Form

Statystyka

Odsłon artykułów:
334164

Online

Odwiedza nas 59 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

17.12.2018

PONIEDZIAŁEK

Płatki owsiane na mleku (200 ml), chleb pytlowy(40 g) z masłem (5g), serkiem topionym (20 g), rzodkiewka ( 15 g)

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

(250 ml)

Spaghetti ( marchewka,  pomidory, mięso z szynki  makaron durum, papryka ser)    ( 240 g) owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,3,7

II:1,7

18.12.2018

WTOREK

Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), chleb pełnoziarnisty (40 g) z masłem (5g),

jajkiem ( ½ szt.) , szczypiorem ( 3g)

Rosół z makaronem

(250 ml)

Koktajl owocowy

(150 ml)

Ziemniaki(150g), filet z indyka w panierce migdałowej (80g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, marchewką i jabłkiem (80g)

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,6,7

I :1,7

II:1,3,7

19.12.2018

ŚRODA

Chleb orkiszowy (50g)z masłem (7 g), pasta mięsna z warzywami, ( wyrób własny)-30g), ogórek

kiszony ( 15g)

kawa zbożowa z mlekiem( 200 ml

Kapuśniak z kiełbasą

(250 ml)

 

 

Kluski na parze ( 2 szt.)

z jogurtem owocowym ( 50 ml)

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,7

I :1,

II:1,3,7

20.12.2018

CZWARTEK

Chleb z mąką razową (50 g)z masłem (7g), serem gouda ( 30g)

papryka( 15g)

 

mleko ( 200 ml

Zupa brokułowa

(250 ml)

 

 

Jogurt waniliowy

(130 ml)

Ziemniaki( 150g), paluszki rybne z pieca ( 70g), sos grecki ( 80g)

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,4,7

21.12.2018

PIĄTEK

Chleb graham (50g) z masłem ( 7 g), szynką wieprzową (30g), ogórkiem(20g)

kakao na  mleku ( 200 ml)

Barszcz czerwony  i wkładką mięsa indyczego 

(250 ml)

 

Pierogi ruskie, okrasa z zarodkami pszennymi ( 200g)

owoc

sok do picia (200 ml)

 

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,7

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Zatwierdził:                                                                                                                 Sporządził:

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, ).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie). 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie). 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).