^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

AZP Jablko

kubusiowi przyjaciele natury

pola

logo zajac

Login Form

Statystyka

Odsłon artykułów:
394255

Online

Odwiedza nas 317 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

13.05.2019

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane z mlekiem ( 200 ml), chleb pytlowy (40 g) z masłem (5 g), serem żółtym (20g),

papryka (15 g)

 

Zupa kalafiorowa z brukselką

(250 ml)

 

 

Mleko waniliowe

(130 ml)

Kasza jęczmienna (150g), klops w sosie pomidorowym (80g), ogórek kiszony ( 20 g)

owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,7

14.05.2019

WTOREK

Chleb pełnoziarnisty (40 g)z masłem (5g), ogórkiem zielonym (20g), parówki z szynki na ciepło (50g), ketchup (15g)

kakao na mleku ( 200 ml)

Kapuśniak z wkładką mięsa wieprzowego

(250 ml)

Racuchy pszenno- kukurydziane ( 2 szt. ) z musem owocowym ( 50ml)

 

napar owocowy do picia ( 200 ml)

Ś:1,6,7

I :1,7

II:1,3,7

15.05.2019

ŚRODA

 

Makaron na mleku (200ml), chleb kukurydziany(40g) z nutellą ( 30 g), marchewka do gryzienia ( 15 g)

Zupa koperkowa z brązowym ryżem

(250 ml)

 

 

 

 

Ziemniaki (150g), kotlet z kurczaka w panierce migdałowej (80g), sałatka z pomidorów, ze szczypiorem i jogurtem naturalnym (80g), owoc

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,3,7,8

I :1,

II:1,3,7

16.05.2019

CZWARTEK

Chleb z mąką razową (50 g) z masłem (7g), szynką wieprzową ( 30g) i pomidorem (20g)

kawa zbożowa na mleku ( 200 ml)

Barszcz czerwony z fasolką szparagową i wkładką mięsa indyczego

(250 ml)

 

Ruskie pierogi, okrasa z zarodkami pszennymi ( 200g)

owoc

 

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,7

17.05.2019

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku ( 200 ml), chleb graham (40g) z masłem ( 5 g), pastą jajeczną z twarogiem i natką pietruszki

rzodkiewka ( 15 g)

Zupa pieczarkowa z makaronem

(250 ml)

 

Jogurt owocowy

(150 ml)

Ziemniaki( 150g), paluszki rybne z pieca ( 80g), surówka z kapusty kiszonej, z cebulą , żurawiną, marchewką i natką pietruszki ( 80g)

sok do picia (200 ml)

Ś:1,3,7

I :1,7

II:1,3,4,7

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

20.05.2019

PONIEDZIAŁEK

Musli na mleku (200 ml), chleb pytlowy (40 g) z serkiem topionym (20 g),

papryką (15 g)

 

Krupnik z kaszą jaglaną

(250 ml)

 

Spaghetti ( marchewka, ananas, pomidory, mięso drobiowe, makaron pełnoziarnisty, ser żółty) ( 240 g) owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7,8,12

I :1

II:1,7

21.05.2019

WTOREK

Chleb pełnoziarnisty (50 g) z masłem (7g), sałatą masłową (5 g), szynką wieprz.(30g ) ogórkiem zielonym ( 15g)

kakao na mleku (200 ml)

Zupa ze szpinakiem, jajkiem i z wkładką mięsa indyczego

(250 ml)

Kluski drożdżowe na parze ( 2 szt.) z jogurtem owocowym (50ml)

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,6,7

I :1,3,7

II:1,3,7

22.05.2019

ŚRODA

 

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml) , chleb orkiszowy (40g) z masłem( 5 g), twaróg z jogurtem, rzodkiewką i szczypiorem ( 30 g)

 

Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana

(250 ml)

 

 

 

 

Ryż (150g), filet z indyka w sosie śmietanowym z serem (100 g), surówka z młodej kapusty, z marchewką i koperkiem (80g)

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,7

23.05.2019

CZWARTEK

Chleb z mąką razową (50 g)z masłem (7g), pastą rybną z twarogiem (30g ) ogórek kiszony (15g)

kawa zbożowa z mlekiem( 200 ml)

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

(250 ml)

 

Jogurt owocowy ( 150 ml)

Pyzy z mięsem , okrasa z zarodkami pszennymi ( 2 szt.) owoc

 

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,4,7

I :1,3,7

II:1,3,7

24.05.2019

PIĄTEK

Płatki owsiane na mleku ( 200 ml), chleb graham (40g) z masłem ( 5 g), jajkiem( ½ szt.), pomidorem(15 g), szczypiorem ( 3g).

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem

(250 ml)

 

Mleko czekoladowe

(150 ml)

 

Ziemniaki( 150g), dorsz w panierce kukurydzianej z sezamem ( 80g), surówka z czerwonej kapusty ( 80g)

sok do picia(200 ml)

Ś:1,3,7

I :1,7

II:1,3,4,7, 11

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, ).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie). 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie). 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).