^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

AZP Jablko

kubusiowi przyjaciele natury

pola

logo zajac

Login Form

Statystyka

Odsłon artykułów:
365695

Online

Odwiedza nas 59 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

04.03.2019

PONIEDZIAŁEK

Musli na mleku ( 200 ml), chleb pytlowy (40 g) z masłem (5g), serkiem topionym (20g),

papryka ( 15 g)

Zupa domowa z makaronem

(250 ml)

 

Mleko waniliowe

(130 ml)

Kasza jęczmienna(150g), klops w sosie (80g), ogórek kiszony (20g) owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,7,8

I :1,7

II:1,3,7

05.03.2019

WTOREK

Płatki jęczmienne na mleku ( 200 ml), chleb pełnoziarnisty (40 g) z masłem (5g), schabem pieczonym (25 g ), pomidor ( 20 g)

Barszcz czerwony z fasolką szparagową i z wkładką mięsa indyczego

(250 ml)

Naleśniki pełnoziarniste z twarogiem 2szt. z musem truskawkowym ( 50 ml),

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,6,7

I :1,7

II:1,3,7

06.03.2019

ŚRODA

 

Chleb kukurydziany (50g) z masłem( 7 g), pasta rybna z twarogiem i szczypiorem (30 g)

ogórek kiszony(15 g) kawa zbożowa na mleku (200 ml)

Zupa kalafiorowa z brukselką

(250 ml)

 

Koktajl owocowy

(150 ml)

Ziemniaki(150g), jajko w sosie (80g), sałatka z buraków czerwonych z

cebulą i jabłkiem (80g)

owoc

napar owocowy do picia(200 ml)

Ś:1,4,7

I :1,7

II:1,3,7

07.03.2019

CZWARTEK

Chleb z mąką razową (50 g)z masłem (7g), serem żółtym (30g),

rzodkiewka ( 20 g)

mleko (200ml)

Zupa ze szpinakiem i jajkiem

(250 ml)

 

Jogurt owocowy

(150 ml)

Łazanki(makaron durum, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, kiełbasa) ( 200g)

owoc

napar owocowy do picia (200 ml)

Ś:1,3,7

I :1,7

II:1,3,7

08.03.2019

PIĄTEK

Makaron na mleku ( 200 ml), chleb graham (40g) z masłem ( 5 g), szynką z indyka(25g) i szczypiorem ( 3g)

Krupnik z kaszą orkiszową

(250 ml)

 

Mleko owocowe

(130 ml)

Ziemniaki( 150g), dorsz w panierce kukurydzianej z sezamem( 80g), sałata lodowa z pomidorami i ogórkiem zielonym, sos winegret ( 80g)

 

sok do picia(200 ml)

Ś:1,7

I :1,7

II:1,3,4,7, 11

DATA

ŚNIADANIE

I DANIE

II DANIE

ALERGENY

11.03.2019

PONIEDZIAŁEK

Płatki ryżowe na mleku(200ml),chleb pytlowy(50 g) z masłem(7g), twaróg z jogurtem naturaln. rzodkiewką i szczypiorem ( 30g),

Zupa ogórkowa z ziemniakami

( 250 ml)

 

Mleko czekoladowe (130 ml)

Kasza bulgur ( 150 g), gulasz z indyka (100g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki ( 80g) owoc

napar owocowy do picia ( 200 ml)

Ś:1,7

 

I:1,7

 

II:1,7

WTOREK

12.03.2019

 

Chleb pełnoziarnisty (40g)z masłem(5g), ogórkiem zielonym ( 20g), parówki z szynki na ciepło (50g), ketchup (15g)

kakao na mleku (200ml)

Zupa jarzynowa (kapusta, dynia, fasolka szpar., brukselka ) z wkładką mięsa indyczego

( 250 ml)

Kluski drożdżowe na parze (2szt.) z jogurtem waniliowym ( 50ml)

owoc

 

napar owocowy do picia ( 200 ml)

Ś:1,6,7

 

I:1,7

 

II:1,3,7

ŚRODA

13.03.2019

Płatki owsiane na mleku (200ml),chleb orkiszowy(40g) z masłem( 5g), jajkiem ( ½ ), pomidorem( 15g), szczypiorem ( 3g)

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem

( 250 ml)

 

Jogurt owocowy ( 150 ml )

Ziemniaki(150g), udko pieczone z kurczaka .(80g), marchewka z groszkiem (80g)

napar owocowy do picia ( 200 ml)

Ś:1,3,7

 

I:1,7

 

II:1,7

CZWARTEK

14.03.2019

Chleb z mąką razową (50g) z masłem(7g), pasta rybna z jajkiem (30g), ogórek kiszony ( 15 g) kawa zbożowa na mleku (200ml)

Zupa grochowa z kiełbasą i makaronem

( 250 ml)

 

 

 

Leniwe pierogi (200g) z musem truskawkowym ( 50ml)

 

napar owocowy do picia ( 200 ml)

Ś:1,3,4,7

 

I:1

 

II:1,3,7

PIĄTEK

15.03.2019

Płatki kukurydziane z mlekiem ( 200 ml),

chleb graham(40g) z masłem( 5g), serem królewskim (25g), papryka (15g),

 

Barszcz biały z jajkiem ( 250 ml)

Koktajl owocowy ( 150 ml )

Ryż ( 150g), klops rybny w sosie ziołowym (70g) ogórek kiszony ( 20g)

sok do picia( 200 ml)

Ś:1,7

 

I:1,3,7

 

II:1,3,4,7

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 

 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, ).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie). 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie). 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).